Preparant la Vaga Feminista a Sants

Març 5, 2018 at 8:23 pm (anecdotes) (, , )

A La Burxa del març del 2018, corresponent al Núm. 217, van publicar aquest text que vaig escriure en nom de l’Assemblea Oberta d’organització de la Vaga Feminista 8M del barri de Sants. Vaig preparar l’esborrany, via el grup de telegram es va passar a la gent de la meva comissió d’argumentari i comunicació, i després d’alguns retocs i millores que s’hi van fer, es va enviar i signar col·lectivament. :)

Per cert, a veure si em trobeu a la foto ;) A mi i a la Canica!

Les dones de Sants ens organitzem per la Vaga Feminista al barri

Tal com està passant des de ja fa molt temps als nostres pobles, ciutats i barris, la societat s’autoorganitza per a fer propostes, crear lligams, reivindicar, lluitar. Una cinquantena de veïnes del barri de Sants hem fet assemblees obertes per a preparar la vaga feminista del 8 de març. Una vaga que és no només productiva com de cures i de consum. 

El dilluns 19 de febrer es va celebrar la primera assemblea, força concorreguda, a la plaça de Sants, i la segona, en un dia plujós, va ser el dilluns 26 de febrer al Centre Social de Sants. A la primera trobada, després de la presentació, es va decidir que seria no mixta, de forma que es va convidar als pocs homes que hi havia a què s’organitzessin a banda. Va sorgir un grup que van començar a treballar sobre com podrien ajudar com a aliats, especialment organitzant espais de cures pel dia de la manifestació. Ja com a assemblea no mixta es va seguir treballant tant en el concepte i aclarint dubtes i, finalment i el més important, es va començar a treballar organitzades en comissions o subgrups de treball.

A partir d’aquell dia, les comissions creades -Disseny i pancartes, Comunicació i argumentari, Acció i piquets previs al 8M i Accions 8M- ja es van posar a treballar i a fer visible pel barri pancartes amb la imatge icònica de la vaga del 8m -tres dones, que representen les dones cis, lesbianes i transexuals, enllaçades pels braços treballant plegades per fer d’aquesta una societat més justa.

Perquè encara ens trobem en un món que ens discrimina pel fet de ser dones (salaris, càrrecs, representativitat i molts d’altres…), que ens relega a les tasques de cura, alhora que per això mateix se’ns penalitza socialment i econòmicament, expulsant-nos del mercat laboral i feminitzant la pobresa amb feines i sous precaris.

De cara al 8M, el comitè de vaga s’ha dedicat a la difusió prèvia en els actes socials i culturals que se celebren al barri, com les calçotades populars o el Sobtec (Congrés de Sobirania Tecnològica) a La Lleialtat Santsenca. També sortint a fer piquets informatius previs al dia de la manifestació pels mercats i llocs de treball feminitzats, com les residències de gent gran o el sector de la neteja i les cambreres d’hotel, amb l’objectiu d’arribar al màxim de gent. Arribant allà on la difusió via xarxes socials no arriba, a sectors on no hi ha dones feministes comunicant la necessitat d’aquesta vaga, a persones a qui ningú ha explicat els seus drets o que tenen por, per desconeixement, i perquè no saben que NO ESTAN SOLES. S’ha treballat en l’adaptació de les informacions que es difonen i els discursos a la realitat del barri. Malgrat tot encara hi ha molta feina a fer.

[Si ets dona cis, lesbiana o trans, o si ets un home i tens dones al teu entorn, sàpigues que pots venir a autoorganitzar-te amb nosaltres. La propera trobada serà dilluns 5 al Centre Socials de Sants per anar tancant coses de cara al dia de la vaga. A més, pots posar-te en contacte amb les comissions, i informar-te dels dubtes que tinguis o de com voldries participar-hi a la vaga feminista des del barri de Sants a través del nostre]* eliminat de la versió final.

Les comissions són espais de treball oberts a totes les dones amb voluntat  de treballar plegades o aportar les seves idees. Gràcies també a les xarxes socials hem tingut una eina de comunicació oberta. S’ha creat un compte de Twitter: @Vaga8MSants, com a canal de difusió del nostre discurs, totes les accions, activitats i altre informació.

 Juntes som més fortes!
 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: