Les rutines i els flashbacks

Juny 4, 2019 at 9:00 pm (escrits) (, , )

En un cert sentit les rutines reconforten. El mateix horari, les mateixes parades, el mateix vagó de metro, situar-se estratègicament a la porta convenient per la sortida de la parada de destí… Creuar-se amb les mateixes persones, viatgers o treballadors. Les dues noies del carro dels pòsters, que sempre xerren i fan cua per agafar l’ascensor; el senyor que recull les escombraries en bosses transparents, sempre amb un somriure; els mateixos músics, alterns però habituals, de l’intercanviador… Però aquell cop, una novetat va salpebrar la monòtona placidesa de les rutines.

Aquell cop en sortir del vagó del metro, el darrer de tot el comboi, va coincidir amb la marxa del metro del sentit contrari, del que ja en cuejaven els darrers vagons, a tota velocitat. La fressa, la olor, la fosca del túnel il·luminada només un moment pel comboi i l’aire que li va aixecar els cabells enrere: la Neus va tenir un flashback al tren de la bruixa del parc d’atraccions de la infantesa. Va somriure, i va agafar la mateixa escala de cada dia, avui una mica diferent.

“Elephants used for riding are often tied and severely beaten as calves in a process called Phajaan, or “the crush”, to break their spirits and control them. Elephants are intelligent and sociable animals, but across the world many are forced to spend their lives alone in chains. (…) Amber Fort is one of India’s biggest tourist attractions, forming part of the ‘cultural triangle’, and attracting thousands of global tourists every single day. However, it is infamous for its use of elephants, where over 100 elephants, many of whom are blind and lame, are forced to haul tourists up and down the steep fort. Jaipur, India, 2018”

Imatge de l’arxiu de  https://www.movinganimals.org/

https://www.movinganimals.org/elephant-riding-archive/

 

Estas vacaciones no montes en elefante

“Las actividades con elefantes, reclamo para turistas en el Sudeste Asiático, esconden una atroz realidad: familias enteras de elefantes asesinadas en la selva para robar sus bebés, que serán cruelmente adiestrados para realizar acciones contra su voluntad, como pasear sobre sus lomos, pedir limosna, jugar al fútbol o pintar.

Es posible visitar parques nacionales para ver a los elefantes en su hábitat, así como apoyar la labor de los santuarios, donde son protegidos de la explotación y el maltrato, y en los se puede disfrutar de la observación de la vida social en libertad de estos fascinantes animales.”

Texto de la periodista Lucía Arana para El Caballo de Nietzsche: https://www.eldiario.es/caballodenietzsche/vacaciones-montes-elefante_6_276882318.html

Lee más sobre lo que viven los elefantes que usa la industria del turismo en:

http://turismo-responsable.com/s37

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: